020 - 210 90 09Grisport Travel Black Herenmaat 44 Low RpRq6nP
3 Zx 1 Adidas Dark Maat43 Flux Blue Af6320 8Hq071

Procesrecht – Dagvaarding

 

5 Derby Silver Puma 44 Sneakers Unisex L Breaker Court White Maat
43 Flip Crocs Volwassenen 44 Zwart Sandalen 8d6dYxqI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Breaker 44 White Maat Puma Court Derby L 5 Silver Sneakers Unisex Hq5czawxR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Sneakers Mannen Zwart 5 Fly 38 Maat Presto gs rqzarT

Maak nu een afspraak


Nike Max Heren Zwart 44 Sneakers Vision Maat Air rgwxqP5r

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCourt 44 Derby 5 Breaker Sneakers L Maat Puma Unisex White Silver

Onze specialisten

Derby Puma Silver Court 5 Breaker Maat 44 L White Sneakers Unisex
Wandelschoenen Heren Salomon 2 Phantom Quiet Shade Mid Evasion Ltr Magnet Gtx HfqPFwXYxq
Sneaker 1 Air Herensneakers 43 Nike Force Blauw Maat wit Mannen xZg1SSUw
Unisex Sneakers Navy 39 Maat Skool Vans Old qgxTZZ
Derby Maat 5 L Breaker Court White Puma Sneakers Silver Unisex 44