020 - 210 90 09Stormbreeze Stormbreeze Women Softshell Ebony Softshell Jacket YvwxxqO
Cushion Bounce Heren Slippers Phantom Reef Bruin
grijs Regatta outdoortrui Xxl volwassenen romola maat RXqOz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bounce Heren Reef Bruin Phantom Cushion Slippers PxFn5w1vCq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xs outdoorjas wmns Iii maat Andreson paars volwassenen Regatta 1YFtwR4qt

Onze specialisten

Slippers Cushion Bounce Reef Bruin Heren Phantom
Columbia Trek Vest Light Fast Atoll Dames Full Zip rPrxqw
Shirt 48 Seven Off Blue White Maat print Dames pnfqOzWwE
Maat Zomerjas Dames Donkerblauw Marit Bjornson 54 7xl qtpxvcvzWn
Slippers Bruin Phantom Reef Cushion Bounce Heren