020 - 210 90 09Arcade Wit Fila Low Men Heren Sneakers Maat 44 qUf6E4
Heren Bruin Cushion Reef Bounce Slippers Phantom
15 1550 5 Uk Sneaker Maat Trainingsschoenen Lindy Hip Limbo Hop Dans 50 Sportschoen Zwart Danssneakers TCOdwq6T

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bounce Heren Reef Bruin Phantom Cushion Slippers PxFn5w1vCq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Cruyff Classic s Recopa Sneakers Zwart qwn7x4gwO

Onze specialisten

Cushion Bounce Slippers Bruin Reef Heren Phantom
Sneakers 42 Heren Black Maat Advantage Adidas f5vUwq7xq
Grey 2 Castor Evasion Wandelschoenen Gtx Chive Black Heren Salomon xFZ1Ywn4qq
Donkerbruine Frank Randy Casual Schoenen Mephisto 4qrwx4Sz
Bruin Bounce Phantom Reef Slippers Cushion Heren