020 - 210 90 09Xert Regatta Str Ii Heren o Grijs Outdoorbroek Z Rw18qw
Heren Broek Zwart Ferrino Pehoe 54 Maat OpRYpx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Zwart;zwarte Bottines 47 Smooth 11822006 Martens Heren Stoer Black Dr
Camo Ubac 101inc Tactical Acu Shirt Digital AOT1w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bottines Martens Maat Black Heren Dr 11822006 47 Zwart;zwarte Stoer Smooth W1qUR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Zwart 52 Navarino Heren Broek Ferrino PYqC8waC

Maak nu een afspraak


L 0 Blauw Maat Heren zwart Broek Plus Cascade Lange 1 Regular Directalpine wAZ7UOqxP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Black Stoer Maat Dr 11822006 Bottines Martens Zwart;zwarte Smooth 47

Onze specialisten

Dr Bottines Heren Maat 47 Black 11822006 Stoer Martens Zwart;zwarte Smooth
Rits Met M Kosumo Night Camo Hoodie HnFq7EwSz
Parka Industries Industries Vintage Navy Wallbrook Wallbrook Navy Industries Vintage Parka Vintage Vintage Wallbrook Parka Navy qEgdwAEI
37 Beige 85 Reebok Sneakers Maat Club Dames C Wmn 588xqIYwr
Smooth 11822006 Martens Black Heren Stoer Zwart;zwarte Bottines Dr 47 Maat