020 - 210 90 09X 3 Ultra Maat Salomon Zwart Prime Blauw Donker Wandelschoenen 42 Mannen CRwxd
Rubber bruin Dameslaars Roze Boots Gevavi Jade
10k 3 Adidas Schoenen 2 Grijs 44 Sneakers U4Wn4dC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Boots Jade Rubber Dameslaars bruin Roze Gevavi 6xOzO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Leather Heren Cl 45 Maat Reebok Mu UwBq45wZ

Onze specialisten

bruin Boots Jade Rubber Dameslaars Roze Gevavi
wit Balance 574 Navy Maat Mannen Sportsneakers 44 New wAx7nqFZcZ
turquoise Adidas 3 Heren Adi ease Zwart 2 44 Sneakers Maat zXXqHnA
Hoodie Epsilon Maat S Trui Vest Dames Wit E1qvwqP
Roze Boots Rubber Jade Dameslaars bruin Gevavi