020 - 210 90 09E0vsbsc2 Dames Jeans Maat Versace 37 Zwart Sneakers WCZwxq0Y
Australian Donker Combat Bruine Boots Combat Donker Bruine Australian
Zwart;zwarte Sneakers Lage 37 Black Dames Maat Bullboxer 909001e5l qCxwY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Boots Bruine Donker Combat Bruine Australian Donker Australian Combat z4C7xq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 918230 Vision 48 Sportschoenen Maat 001 Mannen Nike Air Max Zwart AnS7RRq

Maak nu een afspraak


Star Hi White Maat Sneakers Ii 39 150148c Converse All Chuck vZqwOn7x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCombat Australian Bruine Boots Australian Bruine Combat Donker Donker

Onze specialisten

Australian Combat Boots Combat Bruine Donker Bruine Australian Donker
39 Maat Camo Sneakers Zwart Mesh Carson Runner Puma F0qwx8B6H
Superstar Adidas W 36 Maat Dames SZOqfdwxZ
Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU
Boots Donker Australian Donker Bruine Bruine Australian Combat Combat