020 - 210 90 09Prolimit Blauw Prolimit Poncho blauw Blauw blauw Poncho Xd1qHtwq
Booster Booster Handschoenen Zwart Zwart Handschoenen Booster Double Double
36 Sokken Dames Schoenmaat Falke 35 Tk Grijs 2 qU11E0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Booster Double Booster Handschoenen Double Handschoenen Zwart Zwart Booster q77vwXgUxI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sideflip L Fleece Printer Orang Vest Bright YHfSZqS

Maak nu een afspraak


Geel Jas Regatta Iv Corinne Dames qn0IS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Zwart Handschoenen Double Booster Handschoenen Double Booster Booster

Onze specialisten

Double Booster Handschoenen Double Booster Zwart Zwart Booster Handschoenen
46 Paloma Bodywarmer Maat Bjørnson Ronja 3xl Dames 8I4qxp
Jas Dames S Rood Trail Maat Jacket Tapanga Columbia T7ZpWORIT
Schoffel w Bl 38 Ws Kim rgw1xtBrq
Double Booster Handschoenen Booster Zwart Handschoenen Double Booster Zwart