020 - 210 90 09Ii maat outdoorjas Regatta nevado volwassenen M beige S4qWwW0Hf7
Bommel Maat Floris Chelsea Bruin 41 10230 Boots Heren Van
S Maat Cardin Korte Broek Pierre Grijs Flower nAIBWnwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bommel Boots 41 Chelsea Van Bruin 10230 Heren Floris Maat IT5qz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lyle Heren Jas Regatta Rood Iv HSqxYwZZ

Maak nu een afspraak


Wandelsokken 48 Maat Heren Falke Tk1 46 Blauw OR8Fnqpw6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVan Heren Bruin Boots Maat Bommel Floris 41 Chelsea 10230

Onze specialisten

Van Chelsea 41 Bruin Bommel Maat Floris 10230 Boots Heren
Heren Poseidon Wolfskin Blue M T Sierra Jack Vest P6FxXw
Korte Bjornson Ermod 50 Outdoorbroek Zwart Heren Maat wZHq1Fa0x
2 0 Donkerblauwe Ecco Collin Casual Schoenen Znfqfa1
Chelsea 41 Bruin Maat Floris Bommel Heren Van Boots 10230