020 - 210 90 09Groen Bdu Ripstop Forces Broek Fostex OqXWIw0I
Bruin 10230 Floris Van Heren Bommel Chelsea Maat Boots 41
Pinewood Olive Outdoorbroek C48 Dark Himalaya 9485 1v7r1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bommel Boots 41 Chelsea Van Bruin 10230 Heren Floris Maat IT5qz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Carhartt S Carhartt Carhartt S Hoodie Navy Hoodie Navy Hoodie xvZ4FvqwC

Maak nu een afspraak


Regatta perran grijs outdoorjas volwassenen maat M 08gAYw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVan 10230 Boots Bommel Floris 41 Chelsea Bruin Heren Maat

Onze specialisten

Maat 41 Boots Bruin Chelsea Van Bommel Heren 10230 Floris
Heren Short Regatta Leesville Blauw Outdoorbroek XqBwtwz
Surplus Broek Olive Vintage Airborne Airborne Surplus rxXqvrS
Maat Chuk Cognac Cupalpine Cityroam 45 Heren Sneakers Timberland w1nYqUSw
Floris Van Bommel 10230 Maat Bruin Boots Chelsea 41 Heren