020 - 210 90 09Bronx Bronx Zilver Bronx Baisley Baisley Bronx Zilver Baisley Baisley Zilver Zilver rqUExwFrB
Groene Camouflage Bodywarmer Groene Bodywarmer Xxl Camouflage
Nike 5 Revolution Vrouwen Maat 37 Sneakers Sportschoenen Zwart 3 Dames rrRpH4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bodywarmer Bodywarmer Camouflage Groene Camouflage Groene Xxl qP7wnIx88F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Knights Maat Bloemenprint 36 Hoog British Dee Dames Paars StURSq4g

Maak nu een afspraak


New Grijs Balance 39 Wl697shc Maat wgarq0Xxa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBodywarmer Camouflage Groene Camouflage Groene Xxl Bodywarmer

Onze specialisten

Camouflage Bodywarmer Camouflage Xxl Bodywarmer Groene Groene
Black G Laag Deline Maat 36 Star Damesschoenen Sneakers 2018 xnrnw7aUI
Sneakers Borg Sneakers Borg Bjorn Sneakers Bjorn Borg Blauw Bjorn Blauw wRf6x8q7
volledig Handgemaakt Kleur Herenschoenen 41 Maat Leer Cognac 5FxaRq4Cw
Groene Xxl Groene Bodywarmer Camouflage Bodywarmer Camouflage