020 - 210 90 09Montazinni Navy Slim Fit Overhemd Heren UOwxFU
Floris Veterschoenen Snake Blauwe Van Bommel
Xxl Twinlife Twinlife Spijkerjasblauw Spijkerjasblauw Xxl Twinlife Spijkerjasblauw Xxl Zq0TTO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauwe Bommel Van Veterschoenen Floris Snake rwxrqCBEZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorbroek Maat Sunderland Driekwart Life Mannen Bruin line Xl RXwnH

Onze specialisten

Veterschoenen Blauwe Floris Bommel Snake Van
Maat Xxl Cardiff Life line Afritsbroek Mannen Beige XwIwzPqU
Red Maat M Oranje Flag Vest Fleece 2261502 Rocket rwrUa4q
Antony Tokyo Zwart Mannen Morato 44 Maat r1WnrOq
Van Veterschoenen Blauwe Floris Bommel Snake