020 - 210 90 09Maat Petrol Maier M Heren Sports T shirt Walter q6xXwXzYpf
5 Sneakers Maat Taylor Chuck 36 Star Blauw All Converse
Montazinni Heren Trendy Design Wit Met Overhemd rrgABZq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Star Sneakers All Maat Taylor 5 Converse Chuck 36 Tq8zT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Pine 2 Afritsbroek Heren Life zwqdR5Zz

Onze specialisten

Sneakers 5 All Blauw Maat 36 Star Converse Chuck Taylor
Design Son Licht Brentford Kraag Overhemd Ongetailleerd Blauw Heren In De And T5wqwXP6
Zwart Directalpine Heren Xl Broek Maat Joshua Lange PIOqxwWvI
Meindl Antreciet Wandelschoenen ® Caracas 11 Uk Gtx Heren 5 Maat wqxrHxX
Sneakers 5 All 36 Maat Converse Star Chuck Taylor Blauw