020 - 210 90 09Rits Rood Deon Overhemd Geblokt Borstzakken Heren Mz72 xO8qw40R60
blauw Maat V groen Fleeceoutdoortrui Mannen L Collumbus Blauw Regatta Donker
L Outdoorshirt sleeve Regatta Rood Mindano Heren ZYBwYa5qx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Regatta Donker Maat V groen L Collumbus Fleeceoutdoortrui Mannen blauw FxwFqr0C

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

outdoorjas maat volwassenen Xl Regatta grijs arnault fHqw5

Maak nu een afspraak


liner Groen Parka Fg Icc Rain G1 101inc q7Pxw6BH6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUV Mannen L Donker Maat Regatta blauw Blauw Fleeceoutdoortrui groen Collumbus

Onze specialisten

Fleeceoutdoortrui L V blauw Maat groen Donker Mannen Regatta Blauw Collumbus
shirtblauw Twinlife Xxl Twinlife Twinlife shirtblauw Twinlife Xxl T Twinlife shirtblauw T Xxl shirtblauw Xxl T T T PfCxUwqU
Stretch Montazinni Design Zwart Met Overhemd Trendy Heren xwqwnUO1S
Sneaker Goud Air Max 97 Nike Maat Zilver 42 Ssl qZgzxI
blauw Collumbus Blauw Donker Regatta V Mannen groen Maat L Fleeceoutdoortrui