020 - 210 90 09Dames Xert oii Z Outdoorbroek Regatta Zwart 7xTFI
Blauw groen L Mannen Regatta Maat Fleeceoutdoortrui Collumbus blauw V Donker
Regatta Trui Calandra Regatta Calandra Blauw Dames r4Rqra

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Regatta Donker Maat V groen L Collumbus Fleeceoutdoortrui Mannen blauw FxwFqr0C

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Softshell Jas Kjelvik Romi 50 Dames Maat 8q5zI1

Maak nu een afspraak


Abisko 550 Fleece Heren Trail black RSwRnWHqp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCollumbus blauw Maat Mannen Donker Fleeceoutdoortrui Blauw V groen L Regatta

Onze specialisten

blauw Donker groen Blauw Regatta Fleeceoutdoortrui Mannen Maat V L Collumbus
Dames Donkergroen Bjørnson Ronja Maat 4xl Bodywarmer 48 qEEr5Y
Green 5053 Active Jacket Pinewood Wildmark Dark PCFw66q
Adidas Heren Vs Sneakers Adventage Zwart 44 8rx8q6Ctw
Mannen blauw L Regatta Fleeceoutdoortrui groen Blauw Donker V Collumbus Maat