020 - 210 90 09Gebreid Brigitta 44 Vest Dames Bjornson Blauw Maat w6qXw
43 Blauw lyte Gel Mt Asics Maat 5
Waterdichte Sokken Dexshell 100 Groen Terrain Socks Waterproof Ademend Wandelsokken Walking Thermosokken L Outdoor Ankle w66qUxXYB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Mt Asics Gel lyte Maat 5 43 qtaqAw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Joskos Brunotti Outdoorjas Maat Flower Vrouwen 4qIIYxd

Onze specialisten

Gel Blauw 43 Asics lyte Mt Maat 5
Maat Uv Coolibar 44 Dames Wit Singlet 0Rxqwfp
Bodywarmer Maat 52 Ronja Bjørnson Lichtblauw Dames 6xl dq8Kat
Bruin Gesloten Tuinklompen 38 Gesloten Jolly 38 Jolly Jolly Tuinklompen Bruin CtqOxgO
Mt lyte 43 Maat Blauw Gel Asics 5