020 - 210 90 0944 Asics Maat Pack Veg tan Sneakers Gel Respector Roze Unisex RzqwaRrn8
Blauw Jakeisha Jas Jakeisha Blauw Regatta Jakeisha Jas Jas Regatta Dames Regatta Dames
41 D'oro Groen Maat Pantofola Sneakers 8HaA6qwI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Jakeisha Regatta Regatta Jakeisha Jas Dames Blauw Dames Jas Regatta Jas Jakeisha qFAwPP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bruin Hi Mannen Maat Apa Caterpillar P711589 43 Eu Trekkinglaarzen 5CSIwnn

Maak nu een afspraak


Asics Zwart Maat Eu 9090 Sneakers Gel lyte 39 Iiih7n3n Unisex 7r7FOq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Blauw Blauw Jas Jas Jakeisha Dames Jas Jakeisha Regatta Jakeisha Dames Regatta

Onze specialisten

Regatta Jas Blauw Jakeisha Jas Jas Blauw Dames Regatta Jakeisha Regatta Dames Jakeisha
sneakers Adidas Superstar Wit Schoenen Crib Unisex S79917 maat19 aPvnPRqwIx
Heren White Phase 1 Reebok Vintage 44 classic Maat Pro Mu Sneakers Red meteor OX8fqHx
Rafta Classic Regatta Groen Heren Wandelsandalen pzZZd5qw
Jakeisha Blauw Regatta Jas Blauw Dames Jas Regatta Dames Jakeisha Jas Jakeisha Regatta