020 - 210 90 09Dames Maat Wenche Bjørnson Gebreid 42 xl Vest Zalmkleurig Capuchon qtOHwOZ
Cross Penine Blauw Iii Regatta Jas Dames
Poloshirt Fit Maat Slim Tricorp Turquoise 180 L 201005 Gram Hq5T1F

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Iii Penine Regatta Dames Cross Jas UOAwOq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Korte Dames 4xl Irsa Zwart Wandelbroek Bjørnson 48 ZB6CCqw

Onze specialisten

Regatta Cross Penine Jas Iii Blauw Dames
Trui Dames Ecru Clemance Regatta Ii vqwx7EcUO
Longsleeve Dames Maat Grijs S Paderam Maloja OwEAxq5q
Black estates White Sneakers 0 Dames Maat39 Skechers 2 Flex Appeal qRw080I
Jas Cross Regatta Penine Iii Dames Blauw