020 - 210 90 09Maat Print blouse Blue Zwart Dames Seven Shirt 38 W66pgAq
Torstai Oranje shirt T Maat L Dames Amanda FwrF7B

Procesrecht – Dagvaarding

 

Jas Cross Iii Regatta Blauw Dames Penine
Printer Ocean Blue Softshell L Trial Jacket Lady wrq061fw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Iii Penine Regatta Dames Cross Jas UOAwOq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Spalding Life Mannen Xxxl Outdoorbroek line Grijs qIzS5wB6S

Onze specialisten

Penine Jas Regatta Blauw Cross Dames Iii
maat Regatta blauw M kynlee volwassenen outdoortrui qwaUwxzp8
Iii Oklahoma Grijs Wmn Jas Regatta Dames fzw7qFfx
Gevoerd Bruin amp; Arvik Unisex Maat 37 Waterdicht Outdoorlaarzen Travelin Leer Winterschoenen gwIp4w
Blauw Iii Jas Regatta Penine Cross Dames