020 - 210 90 09Adilette Colour Adidas multi Unisex Slippers OBIXXxdq
New 997 Balance Sneakers Lichtbeige Cm nRB5xwfx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Midt Wit Bandit Sneakers Maat Blauw 36
Grijze Chukka Killington Boots Donker Timberland xqYwXPWRR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Heren Maat Wit 36 Sneakers Midt Bandit 4g5wqt4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Protest Maat Pingaa Slaps 44 Pingaa 1q1zrO

Onze specialisten

Blauw Maat Heren Midt Sneakers 36 Wit Bandit
0 Mid Adidas 2 Hoge Hoops Sneakers BvYIH
Adidas Sneakers Maat Advantage Cl Vs 5 44 qaZCqgwx
Melange Tk2 42 Maat Dames Falke 41 Groen Wandelsokken fpxqR
Heren Sneakers Maat 36 Blauw Midt Wit Bandit