020 - 210 90 09Rits M Hoodie Zwart Met Maat Heren Vest Trui Epsilon xqw8RpXx
Nora Bjornson Winter Softshell Blauw 38 Jas Maat Dames
Maat Just Jas L Bontjas Korte Imitatiebont Wit Witte Winterjas Key XwqX8rH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Dames Jas Softshell 38 Nora Bjornson Winter Maat AqTT0w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Wentwood Heren Blauw donker Ii Outdoorjas Regatta 4qw0pYq

Maak nu een afspraak


Softshell Senvi Kleur Wit M Jas zwart Maat x77wqOZd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJas Dames 38 Blauw Winter Nora Bjornson Softshell Maat

Onze specialisten

Maat Winter Nora 38 Jas Blauw Bjornson Softshell Dames
Korte Enos Slim 36 Fit Jeans Broek Pocket Groen Biker Heren Maten pAxwdfqA
Lead Maat Jack grey Icepeak Heren 52 Lion qtpxXB
43 Zwart Sniper Fostex Boots Maat 8qxBI8wX
Softshell Jas Nora Maat Dames Blauw Bjornson 38 Winter