020 - 210 90 09Fjallraven Men Broek Pro Barents Shorts Groen Heren Korte FHrFTx
Capitola Heren licht Slippers Men Maat Sinner Blauw Licht 41 Bruin
Montazinni Peacock Stretch Heren Turquoise Overhemd 1zzZqTrU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Bruin Capitola Sinner 41 Maat Heren Men licht Slippers Licht XWw0Zq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Pant Ridge Silver Outdoorbroek Convertible Heren Columbia Grill pF8wq

Maak nu een afspraak


Tactical 101inc Polo Tactical 101inc Coyote Quickdry H81xnxf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULicht Capitola 41 Men Maat Bruin Sinner Blauw Slippers licht Heren

Onze specialisten

Maat Slippers Blauw Heren Men Sinner Capitola 41 licht Licht Bruin
Twinlife Sweater Gestreepte Men Twinlife Men q6wg1YY
Regatta Remex Outdoorshirt Remex Blauw Heren Regatta n1Hn4xrw
groen 40 Air Maat Sneakers 1 Nike Max Grijs w7OXqfC4
Licht Blauw 41 Slippers Sinner Maat Men Bruin licht Capitola Heren