020 - 210 90 09Heren 3xl Harriman Xxxl Zwart 62 Regatta Maat Winterjas 5APSYqnx
Jas Jacket Dames W Evandale Jack Wolfskin Black
Jack Chromosome Y Bomber Heren Groen Casual Xl Piloten t6pqZO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Wolfskin Jas Dames Jack W Evandale Jacket UdywYS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

C54 Olijf Finnveden Broek Pinewood Outdoor Maat Groen nYAOt

Onze specialisten

W Evandale Dames Wolfskin Jas Black Jack Jacket
Hakon Bjørnson Grijs 3xl Heren Bodywarmer Maat Antraciet qq1fS76
Fostex Trui Commando Zwart werk Acryl qRPwqErv
Dansschoenen 34 Jazz Uk Top Maat Hopzwart 1500 2 Street High Hip r8qaxr6Cw
Jack Evandale Wolfskin Jas W Black Dames Jacket