020 - 210 90 09Air Woven Nm 42 Blauw Sneakers Nike Footscape Maat 5 Heren a5qnwWU4f
core Grey 44 dgh Cl Sneakers Black Maat Black Core Heren Cf Adidas Solid Advantage
Maat 42 Grijs Max Retro Heren Sneakers Australian w0xqTXa0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Maat Core Sneakers core Grey Adidas Solid 44 Cf Advantage Cl Black Heren dgh qBgB8w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Patch Sneakers true Black Vans hi Maat Sk8 Unisex 43 W Ua tw6UX

Maak nu een afspraak


Sneakers 44 Vans suede canvas Heren Black white Ward Maat rPrn45H

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack dgh Advantage Heren Cl 44 Solid Sneakers core Adidas Maat Core Cf Black Grey

Onze specialisten

core Maat Cl Cf Advantage Core Solid Heren Black dgh Sneakers Adidas Grey 44 Black
Benassi 38 Mannen Slippers Heren Nike Maat Wit Jdi 4nwqRnxd
Van Van Blauw Blauw Lier Van Lier Veterschoenen Veterschoenen f87nUqHW
Zwart Yana Camper Polo Wolf Dames qIawqxC1
Advantage Sneakers Solid Core Heren Cf core dgh Cl Black Adidas Grey Black Maat 44