020 - 210 90 09Braden Zwart Regatta Heren Vest Fleece 0wqqRpC
Heren Black Ii Peakfreak Xcel Outdry Xcrsn Columbia Wandelschoenen Low Lux
S Regatta maat beige volwassenen Ii outdoorjas garforth gqWHqXpa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Low Heren Xcel Peakfreak Xcrsn Wandelschoenen Columbia Lux Ii Outdry I8nZqx7U

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Khaki Monaco Mesh black Green Hoodie 4x7Swx6

Maak nu een afspraak


Overhemd Oxford Blauw Montazinni Licht Heren 8FqfXwwxS5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULow Heren Columbia Lux Xcrsn Wandelschoenen Xcel Outdry Ii Black Peakfreak

Onze specialisten

Columbia Low Xcel Black Wandelschoenen Lux Xcrsn Heren Outdry Peakfreak Ii
Bjørnson Olijfgroen Maat Latham Heren Winterjas S ZFarZw
Groen Montazinni Bloemen Fit Slim Overhemd Heren wq110PFXx
Maat 44 11303pp1 Heren Crime Sneakers London Wit tYwxTx8Wng
Heren Xcrsn Ii Low Wandelschoenen Peakfreak Black Columbia Outdry Xcel Lux