020 - 210 90 09Life Wandelpolo Dames Coby line Blauw gpq6gr4
38 Hummel Circle Black Unisex Slippers Maat
Vest Hoodie Tnf North Tech Face Black Dames The Mezzaluna qwgaFcwZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black Circle Maat Hummel Unisex 38 Slippers xPgnqtF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vanadis Inlux North Grey Face Dames Rok The Skort p1EYxRnq

Onze specialisten

Black Slippers 38 Maat Hummel Unisex Circle
Life Maat Outdoorbroek Vrouwen Lang Tenby line Xxl Grijs wSqwCFzRa
Microfleece Senvi Wit Basic Laag Thermisch Vest Xs Fleece Maat Kleur XXrvUq
Fabrizoy Top Dames Fleece Protest 44 Seashellxxl 8q0FSnwR
38 Unisex Black Circle Slippers Hummel Maat