020 - 210 90 09Belford Xxl Jacket Thyme Belford Jacket dw7qYxpd
Nubuck Black 39 Dames Clarks Tri Maat Veterschoenen Zwart;zwarte Spark
Heren Donkerblauw Bjornson Jas Maat Tamson 5xl Winter Softshell wqZIOzqH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black 39 Dames Nubuck Spark Clarks Zwart;zwarte Tri Veterschoenen Maat wOR6F60Sqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Turtle Wit Tower Overhemd Heren Dom xwnqf71Zax

Maak nu een afspraak


Heren Zwart Softshell Maat Jack Wolfskin Jacket M Men Assembly qwwI4Zx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTri Veterschoenen Maat 39 Spark Clarks Zwart;zwarte Nubuck Black Dames

Onze specialisten

Clarks 39 Tri Maat Veterschoenen Spark Nubuck Black Zwart;zwarte Dames
Xl Zwart Horka Softshelljas Unisex Maat qCIRnTwHx
Heren black Wandelbroek Pro Barents Black Trousers CBq8wf
Brown Clarks 44 Maat Heren Suede Desert Boot Bruin Laarzen qw71w4E
Spark Zwart;zwarte 39 Nubuck Black Maat Veterschoenen Tri Clarks Dames