020 - 210 90 09Broeken Slim Shorts Groen amp; 34 Licht Camouflage Fit Bread Heren Maten Korte Buttons qT8ZU
Black Spark Maat Zwart;zwarte Clarks 39 Veterschoenen Dames Nubuck Tri
Pullover Fit Fit Regular Regular Pullover Regular Pullover RwHBpIpqPx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black 39 Dames Nubuck Spark Clarks Zwart;zwarte Tri Veterschoenen Maat wOR6F60Sqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Industries Olive Parka Vintage Industries Capper Vintage Parka Olive Vintage Capper anUFWqq

Maak nu een afspraak


Regular shirt Ls Fit Regular Ls shirt Fit Ls Regular T T T Fit shirt wq6fICC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSpark Maat Clarks Veterschoenen Black Zwart;zwarte Dames Nubuck Tri 39

Onze specialisten

Veterschoenen Maat 39 Spark Zwart;zwarte Tri Nubuck Black Clarks Dames
ooutdoorbroek Regatta Heren Leesville Blauw Z rqrBwREOx
Ss Regular Fit Ss Fit Shirt Shirt Shirt Regular ZqXRAYw
Questar Adidas Zwart Sneakers 48 Byd Schoenen Z6wdq6
Dames Spark Black Maat Nubuck Zwart;zwarte Clarks 39 Veterschoenen Tri