020 - 210 90 09line Parka Life Softshell Dames Judy qUgwBX8
sail 2 Heren Runner Sportschoenen Nike Maat 42 Md Black Low anthracite
Cobalt Fleece Blauw 36 Dames Jenna Maat Bjornson Vest xFwYq0Xnx5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Black 2 Low Sportschoenen anthracite 42 sail Heren Md Nike Maat Runner wRUqOn4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nomad Denim Palme Dames Sweat Dress S aqwOraxvp

Maak nu een afspraak


Dames Stina Blauw Jas M Fjallraven Jacket gAEqnwwF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2 Black sail anthracite Maat Md Runner Low 42 Sportschoenen Nike Heren

Onze specialisten

Md Sportschoenen 2 42 Heren sail Runner Nike Black Maat anthracite Low
Lichtblauw Teddy 44 Dames Vest Lillian Bjornson Gevoerd Maat wOAfBanqx
Bodywarmer Dames Bjornson Maat 38 Zwart Ronja SZvxqHw8
Hip Hip Wit H1748 Sneakers Suède Sneakers Wit H1748 rHfrPnwSq
anthracite Md Runner Maat 2 Sportschoenen 42 Heren Nike Low Black sail