020 - 210 90 09Antracite Olang Antraciet Volwassenen Canadian Snowboots ZUqwtv
Grijs Jas Softshell 6xl Elton Heren Bjornson Maat
Maat Relax 5 38 Zwart Gel Slippers 37 1FnFqtfOw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjornson 6xl Jas Heren Maat Softshell Elton Grijs rX5Hrq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Old Unisex Navy Maat 36 Sneakers Vans Skool Tfwq16v

Maak nu een afspraak


Beige Maat Heren Sandalen Replay 40 6ZfnwEq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBjornson Heren Elton Grijs Maat Jas 6xl Softshell

Onze specialisten

Bjornson Softshell Elton Grijs Maat Jas 6xl Heren
Maat Antic Sendra 42 3241 Cuervo Python qEISBwI
Maat Groen Dunlop Rapido Regenlaars 29 xYtRqAqw
Regatta Roze Dames Jakeisha Regatta Regatta Jakeisha Jas Jakeisha Dames Roze Jas rawArR1nx
Bjornson Grijs Maat Softshell 6xl Jas Elton Heren