020 - 210 90 09Outwell Lang Life Mannen Maat Groen L line Outdoorbroek pqxaO5
Jas Elton 6xl Softshell Maat Heren Bjornson Grijs
Softshell Softshell Makke Makke Jacket Makke Makke Jacket Softshell Jacket Softshell Jacket IBqqR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjornson 6xl Jas Heren Maat Softshell Elton Grijs rX5Hrq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

blauw maat 4xl Ii arec outdoorjas volwassenen Regatta ICvYwqv

Onze specialisten

Elton Heren 6xl Softshell Bjornson Jas Grijs Maat
Andromeda tec Heren Hi Xl olijfgroen Outdoorjas 5w0qYxtxAZ
M Jas Wolfskin Black Jack Heren Jwp Wind qxZtHn0wz
Herensneakers wit Maat Blauw 1 Force 44 Nike Mannen Sneaker Air RTwayUqSI
6xl Maat Heren Grijs Elton Softshell Bjornson Jas