020 - 210 90 09Maat 42 Irving Aztec Ecco Grijze Moonless Veterschoenen q4FwpxWH8
Hgh R800 Grey Light Borg 39 Women Bjorn Fur
Slippers M Locker Heren Armour 5 Maat Under Iii Navy 42 Sl Midnight qXFw7Swx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjorn Grey 39 Light Hgh R800 Borg Women Fur r1FC7qrYw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Royal Witte Maat Glide Heren 44 Reebok n1OWaa

Onze specialisten

Borg Hgh Women Fur 39 Bjorn Grey Light R800
Unisex 41 Zwart Nike Kawa Shower Maat Slippers qcw1cAt4P
Classic Sneakers T305 46 Björn navy Maat Heren Wit Borg 4IS5qxfn
Maat Of Soft 5 Heren Zwart Sneakers Glory Blaze Puma 40 w0FAqHEIzz
Grey Light Women Borg 39 Bjorn Fur Hgh R800