020 - 210 90 09Wit Sneakers Heren Maat Lacoste 45 Europa PCtOnwwx6
Joakim Maat 3xl Heren Pullover Antraciet Bjørnson
Zwart Heren 45 Sneaker Lacoste Mannen Maat Sneakers Carnaby wCWHn0q7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjørnson Joakim Pullover Maat 3xl Heren Antraciet SSqXrf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Rubber Boots Gevavi Laarzen Groen Abby qSfYCf

Maak nu een afspraak


Heren Nike Maat 44 Air Monarch Zwarte T88xS7d

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU3xl Joakim Maat Heren Bjørnson Antraciet Pullover

Onze specialisten

Joakim Antraciet Heren Pullover Maat Bjørnson 3xl
Rapidweld Maat Sneakers Groen Ultrarange 42 Men Vans Heren qOgWtAczF
Teva Sandalen Groen Tanza Kids Jongens Maat 32 1rawq1
69 Klassieke 9869n Mephisto Suede Rainbow Blauw Veterschoen FOx8E
Bjørnson 3xl Antraciet Heren Pullover Joakim Maat