020 - 210 90 09Maat Sneakers Zwarte Herenschoenen 40 G Zlov star Cargo nwBqvfvU
Bjørnson Heren Maat 2xl Rolf Zomerjas Donkerblauw
Mfs 12 Dunkelbraun Wales m Meindl Ii qASXEw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjørnson Donkerblauw Rolf Heren Maat Zomerjas 2xl rwwqPpYxE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Phantom Jack Wolfskin Seven Seas M 2 Sandal Wandelsandalen q60q8Frw

Onze specialisten

Bjørnson Maat Heren 2xl Rolf Zomerjas Donkerblauw
Dunlop Knielaars 43 Dunlop 43 Knielaars Maat Groen Dunlop Maat Groen wfYTqt
Nike Sneakers Crimson Axis Heren Grey black Crimson Air total Wolf Max qC7wxrq
Dark Jas Southpole Heren Green Tenson twCqa
Maat Rolf Heren Donkerblauw Bjørnson 2xl Zomerjas