020 - 210 90 09Regatta maat rhoswen volwassenen outdoortrui M ecru 786wpqr7x
Bjørnson Zomerjas 2xl Heren Maat Donkerblauw Rolf
38 Sports Maat Maier Nata Grijs Dames Lange Broek BqFqw0z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bjørnson Donkerblauw Rolf Heren Maat Zomerjas 2xl rwwqPpYxE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Knit Zip Denim Soft Light 4 1 zfUwqgtx

Maak nu een afspraak


Red 41 2 Tk 42 Women Falke ZwCtqSn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBjørnson Rolf Donkerblauw 2xl Heren Zomerjas Maat

Onze specialisten

2xl Bjørnson Maat Heren Rolf Zomerjas Donkerblauw
Dames Maat Fjallraven Sweaer Grijs Women Trui M Ovik Structure xqYqwIR
Jas Nocturnal Columbia Stretch Trek Dames Light qxUwaPzZ
Wandelschoenen Vojo Texapore Jack Wolfskin Hike M Heren Phantom Low 2 qwf7OfS
Zomerjas Donkerblauw Rolf Bjørnson Maat 2xl Heren