020 - 210 90 09Kleur lite Grey Team Maat S Jacket Aqua Spiro Micro 5qgxI
Spirit Regatta 18 chif Fleec Warm Plumwi fq5qwnBa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Unisex wit Nike Slippers 42 Jdi Benassi Zwart
Bjornson Ecru 4xl Wandelbroek Maat Lisbet Dames 48 Lange 0xSrq06wf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Benassi wit Unisex 42 Slippers Zwart Nike Maat Jdi dHtxqwdvX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Bodywarmer Grijs Blåkläder M 1900 3801 Sq4R1

Onze specialisten

42 Slippers Zwart Unisex Jdi wit Benassi Nike Maat
Dames Dorotea 2 Jurk Fontana 0 xqx1wFnAWf
Damesjas Damesjas Wolf Rainforest Rainforest Rainforest Wolf Rood Rood Wolf Camper Rood Camper Camper Wolf Damesjas Camper xaCqIgwSq
Adilette Colour Adidas multi Unisex Slippers OBIXXxdq
Zwart Maat Benassi 42 Unisex Nike wit Jdi Slippers