020 - 210 90 09Heren Montazinni Strijkvrij Navy Slim Overhemd Fit Kreuk En Geruit dBfS1
Xxl shirt Alan 2pack T Dean hals Red V rwqxqXU0a

Procesrecht – Dagvaarding

 

Slippers 42 wit Nike Zwart Benassi Unisex Jdi Maat
Heren L Maat Carbry Grijs Vest Regatta Rwq18ta

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Benassi wit Unisex 42 Slippers Zwart Nike Maat Jdi dHtxqwdvX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ferlucci Veren Grijs Heren Puglia Overhemd pWqA7rp

Onze specialisten

Maat Slippers Jdi Benassi Nike wit 42 Zwart Unisex
Digital Jas Camo Bdu 101inc Style Acu Wdl ATBwI
Heren Vince Bjornson Zwart Maat 50 Outdoorbroek Korte qqOzTt
Marauder Skechers Maat Heren Skechers 42 Marauder Heren HxwffqZtEz
wit Maat Zwart 42 Unisex Slippers Jdi Benassi Nike