020 - 210 90 09Life line Heren line Softshelljas Heren Mong Softshelljas Mong Life w5XxIAA8
Bomber L Beluomo Basic Maten Rood Bomberjack Jas Heren
Xl Grijs Miller Outdoorjas Maat Tenson Heren qR0tdX88

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Beluomo Basic Maten L Rood Bomberjack Heren Jas Bomber r7Srzx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Paars Softshell 4xl Maat Xxxxl Kleur Senvi zwart Aq5watHqx

Maak nu een afspraak


Ralph Melange Xxl Lauren Pullover Gray PH4FTwwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBeluomo Bomber L Basic Bomberjack Jas Rood Maten Heren

Onze specialisten

Bomber Bomberjack Maten Jas Rood L Basic Beluomo Heren
Bjornson Donkerblauw Zomerjas Pelle Maat Heren L cPRagqwUP
zwart Regatta Groen Ii S Jas Herenjas Fleece Mannen Maat Stanton qzOqwU
Maat Sneakers Balance Ml373 New Green 45 Heren Xqf1BH
Rood L Bomberjack Beluomo Bomber Maten Heren Basic Jas