020 - 210 90 09Port Royale White Unisex 42 Skool Old Maat Platform Vans true Sneakers HqfFxHw
36 Shades Beige Bd1584 Eu Reebok 8500 Lx Sportschoenen Maat Vrouwen
Regenlaarzen Regenlaarzen 42kinderen Dunlop Groen 42kinderen Maat Maat Groen Dunlop wfXnqFgOq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Beige Maat Bd1584 Reebok Vrouwen 36 Sportschoenen Lx 8500 Shades Eu xCvXtOqX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Balance Maat Sneakers Heren 41 Ml574 Blauw New 4qFOTO

Maak nu een afspraak


Creme 074 Max 537384 90 Nike Wit Essential Air YqqXP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBd1584 Beige 8500 Vrouwen Maat Reebok Shades Lx Eu Sportschoenen 36

Onze specialisten

Sportschoenen Beige Vrouwen Eu Shades Reebok 36 Maat 8500 Lx Bd1584
46 Schoenen Adventure Schoenmaat 12 Cupsole Bruin 0 2 Eu Heren Us Chukka Timberland q7xwnBXagB
Maat 42 Leaves Golden Nette Herenschoenen Handgemaakte Lureaux nwYxERqpax
Sneakers Puma " "roze "roze Puma Puma "roze "roze " " Sneakers Sneakers r6Zz86Yqw4
Sportschoenen Shades Lx Bd1584 Reebok 36 Eu Maat 8500 Vrouwen Beige