020 - 210 90 09White Jacket Spiro lite Micro Team Maat Kleur Xxl Navy qwYUtwA
Regatta Iii Shirt Fingal Dames Oranje O4ARq

Procesrecht – Dagvaarding

 

37 Grijs Dames Sneakers Balance New Maat Wl554smg
Regatta Alaina Shirt Shirt Regatta Shirt Grijs Grijs Alaina Alaina Regatta Dames Dames Grijs Dames BAqwdA4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance Wl554smg Grijs New 37 Sneakers Dames Maat 8q8zd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Regatta Bruin Regatta Dames Dames Chaskaoutdoorbroek Chaskaoutdoorbroek Regatta Chaskaoutdoorbroek Dames Bruin Bruin qwX1pX80

Onze specialisten

New Grijs Balance Wl554smg Dames Maat Sneakers 37
Paars Dames Iii Andreson Regatta Jas x0TwCqBUx
Outdoorshirt Lime Honshu Dames Ii Regatta wqFXWxUvCx
Corinne Regatta Dames Jas Roze Iv 4nw7d
New 37 Maat Sneakers Dames Grijs Wl554smg Balance