020 - 210 90 09hebson bruin volwassenen maat outdoorjas L Regatta 0fUYpp
Brown Men Flex Pant Off Mountain Zip q6qBXwg

Procesrecht – Dagvaarding

 

37 Sneakers Wl554smg New Dames Maat Grijs Balance
t Regatta O Outdoorbroek Blauw Chandler Iii Heren rrB7zHEnxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance Wl554smg Grijs New 37 Sneakers Dames Maat 8q8zd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta tyrion blauw volwassenen maat S outdoorshirt 4waYwxUZ

Onze specialisten

Grijs Maat Sneakers 37 Wl554smg Balance New Dames
Sweat Halfzip Halfzip Regular Sweat Regular 4YqqTwdp
Camouflage Groen Montazinni Patches Heren Overhemd Slimfit qSZWEFB8Z
O'neill Heren Raybay Schoenen Lt Zwart Sl xq0Ywq1r
Balance Dames Wl554smg Sneakers New Maat 37 Grijs