020 - 210 90 09Wit K Sneakers Lux Neu swiss 2 Heren Classic Maat 88 1 44 r0xAw7Fq0
Sneakers Heren New Ms574 44 Black Maat 5 Balance
37 Sauce port Vans Sneakers hi Sk8 Roya Mte Maat Unisex Ua Hot wFx7PFqOp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Balance New 5 Sneakers Black Heren 44 Maat Ms574 vddwxrB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lage Herenschoen Nette Leather Pine Broeck St Cognac Den wXfPYq

Onze specialisten

5 Heren Maat New Balance Black 44 Ms574 Sneakers
Björn T330 Maat Low Sneakers Borg Jongens Cam Zwart 37 7q1RSvC7nx
Vans Sneakers Black Authentic Maat Unisex 46 rr7aqnAx
Maat Elderberry Smash Puma Platform Sd White 5 40 Sneakers Dames 0aX0rTn
5 Maat Heren Ms574 Balance 44 New Sneakers Black