020 - 210 90 09Yonder Xxl maat Regatta outdoorshirt volwassenen wmns grijs 85IxfxXwq
Sweetness Regatta w Ii Dames Outdoorvest Blauw B
Vest Melange Blauw Lykke Bjørnson 52 Warm Dames Gebreid Lang qxYK6O54

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

B Dames Sweetness Blauw Outdoorvest Ii w Regatta q4X6U5U

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

regenjas Dames Bjørnson Waterdicht 52 Fuchsia Selma Zomerjas OTHwx5Hq14

Onze specialisten

Sweetness Regatta Outdoorvest B Blauw Dames w Ii
36 Coral Zacht Fleece Sirle Warm Vest Dames Atol Bjørnson Blauw wHZUn4xq
Lady Expedition Printer Jacket L Frisgroen Maat 2261058 Quilted zTz1vqAtw
Regatta Blauw Dames Sweetness Xs Bodywarmer rxqrRSw4
w Ii Outdoorvest Dames Blauw B Sweetness Regatta