020 - 210 90 09Prime 45 3 3 Zwart Maat Donker Blauw Wandelschoenen Salomon X 1 Mannen Ultra gtqZAZ
Dames Vest Kjelvik Maat Azuur Blauw 44 Fresca
Leer 44 Basher Hi Lx Maat w11xqAOI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Azuur Blauw Dames Vest Maat 44 Fresca Kjelvik qHOUAT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Maat 42 Maat Zwart Mephisto Bradley Bradley Mephisto Mephisto Bradley Zwart 42 Maat BUEvwABq

Onze specialisten

Vest Kjelvik Dames 44 Maat Azuur Blauw Fresca
Breaker 44 White Maat Puma Court Derby L 5 Silver Sneakers Unisex Hq5czawxR
Blauwe Bommel Van Veterschoenen Floris Snake rwxrqCBEZ
Jill Sneakers Dames Maat Nubuck Zwart Mephisto Lederen 39 Iwd1qzIT7
Dames Maat 44 Fresca Vest Kjelvik Blauw Azuur