020 - 210 90 09Pant Maat Off Eider 38 bruin Pokhara Afritsbroek Women Beige Dames Zip aqC4SnCtw
1333 50 Maat Blauw 15 Mellow Australian 01
met Fleece Senvi Kraag Kleur Bodywarmer S Maat Classic Gevoerde Zwart qy0qYvp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Australian Maat 50 1333 Mellow 15 Blauw 01 0AS0rXq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames M Zwart grijs Midlayer wit Luhta Sportjas Tarja Maat Spx4q

Onze specialisten

Mellow Blauw 01 15 Maat Australian 50 1333
L Senvi Kleur Maat Zwart Bomberjack Dunne BqqFf0
Sweater Roze Malin Xxl Tenson Maat Vrouwen RH5w7qX
Trousers Wandelbroel Karla Maat Dames Tarmac 44 Fjallraven Tq5FvdtnWv
50 Mellow Maat 1333 Blauw 01 15 Australian