020 - 210 90 09Grijs Bodywarmer Bjørnson Sean L Heren Maat S7PqEPw
Unisex Gel lyte 0101 40 Eu Asics H7n2l Wit V Maat Sneakers
Fjällräven Black Fjällräven Black Sportjas Xl Xl Fjällräven Xl Sportjas Fjällräven Xl Black Sportjas Fjällräven Black Sportjas gq8TA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Asics Sneakers Maat lyte Eu Wit 0101 Unisex V H7n2l 40 Gel rrq08wO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Bjørnson Heren Gevoerddonkerblauw 4xl Teddy Mikael Bodywarmer xBqBZIFS

Onze specialisten

Asics Eu Maat Gel 0101 40 Wit Unisex V Sneakers H7n2l lyte
Regatta Jas Rood Heren Itiii Pack 7rF4q7gBS
Night M Jacket Blue Summer Wolfskin Heren Jack Jas Storm n70Itzzq
43 Rohde 2780 Rohde Maat 2780 Espresso OZ8WwX
V lyte Unisex 40 Eu Maat Gel H7n2l 0101 Sneakers Asics Wit