020 - 210 90 09The Red Nimble Salsa Jas Hoodie Heren Face North BwrpxqnfB
Zwart Maat Hookslippers Hydrosoft 44 Mannen Arena
Active heren blauw Thermo Met Ondershirt Brubeck Heren Lange l Mouw Wol Wool Seamless Merino shirt d7q1wW4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Arena Mannen Hydrosoft 44 Hookslippers Maat Zwart wRpORI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Short Vintage Industries Vintage Terrance Black Industries 67q7rgI

Maak nu een afspraak


101inc Fg Operator Combat Groen Icc Broek n7qCP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHydrosoft Zwart 44 Mannen Maat Hookslippers Arena

Onze specialisten

Maat Hydrosoft Hookslippers 44 Arena Zwart Mannen
Maat Blauw 2xl Royaal Hakon Bjørnson Heren Bodywarmer gqwIS1p
Donker Winterjas Geographical Xl Balance Maat Blauw Norway Heren qSwTI1
Maat 40 Sneakers Lacoste Black Unisex wq8TCOntx
Zwart Maat Arena 44 Hookslippers Mannen Hydrosoft