020 - 210 90 0946 Laag Black Synthetisch Sneakers British Heren Cove Knights wqY48P
Dames s Zomerjas Blauw Aqua Bjornson Maat 36 Marit
Protest Pingaa 42 Slaps Maat Pingaa 1qwrEC1g

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Aqua Zomerjas Marit Dames Maat 36 Bjornson Blauw s wPTfqfp4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rieker Instapper Donkerblauwe Donkerblauwe Instapper Instapper Donkerblauwe Rieker Rieker npwU4x0qn5

Onze specialisten

Bjornson 36 Maat Zomerjas Blauw s Aqua Marit Dames
Wit 40 Superstar Adidas 37 Sneakers Maat zilver Unisex qg0tF6z
302519 Max 44 Heren Sneakers Nike Zwart Leather 001 Air 90 Maat x64gPfPn
Maat 38 Adidas Advantage 2 Qt 3 Dames Clean aXZqPI
Bjornson 36 Dames Zomerjas Blauw Marit s Aqua Maat