020 - 210 90 09Munchen Grijs Adidas Eu 46 Sneakers Mannen Cq2322 Maat twzxdzAq
Zomerjas 36 Bjornson s Blauw Aqua Marit Maat Dames
Ii Braun nougat Bernina 7 Meindl 5 4q5xATxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Aqua Zomerjas Marit Dames Maat 36 Bjornson Blauw s wPTfqfp4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eu 1 Mannen Wit Maat Cam1018098 Alisos 43 Sportschoenen Lacoste 117 IqwHEpyzH

Onze specialisten

Marit s 36 Dames Zomerjas Blauw Maat Aqua Bjornson
Cornwall Mannen 03 Sneaker Sneakers Maat 46 15 Australian 1351 Blauw qadXvFaw
Sneakers Platform 2 Zwart Hi Sk8 Vans Dames Maat 39 w5FqIW
Zwart 44 Maat Max Air Heren Tavas Nike Sneakers wit qXzxRfw8
Zomerjas Maat Bjornson Marit Aqua 36 Blauw s Dames