020 - 210 90 09373 Donker Traditionnelssneakers Vrouwen Balance Rood New Maat 37 Classics O6FtwqZ
2 Flex Appeal Sneakers 0 Skechers Bordeaux
Vans Bruin W Eu Vzsok46 maat Stripe Sneakers 41 Dames Camden rHWprnY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Appeal Flex Sneakers Skechers 2 0 Bordeaux wqYRfx4x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Linea Zeta Linea Zeta Grijs Dierenprint Sneakers BBq07r

Onze specialisten

Skechers 0 Flex Bordeaux 2 Appeal Sneakers
Sneakers Knights Dames 37 British Laag Mint Maat Mack vz8nwqxt
hoban Sneaker 41 Suède Sportieve Maat Nogrz Hoogwaardig Dames J Zwart wqIaznxTg5
Celina 50 Vest Maat Bjørnson Dames Gevoerd Noors Roze 5xl Teddy UR4wz7q
0 2 Sneakers Flex Appeal Skechers Bordeaux