020 - 210 90 09Maat 4xl Bjornson Maks Fleece Donkerblauw Heren Vest XwFI7Fq
Blauw Anuy Unisex L Jespen Jack Fleece Maat
Didriksons Jas Black Parka Xxl Maat Heren Reidar rqUr07B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Anuy Unisex Jespen Maat Fleece Blauw Jack L gqOwgWPrH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Auto Panne Gele Verkeer Reflecterend Nood Hesjes Hardlopen Veiligheidsvest Safety Veiligheidshesje Vest Hardloop Bouw 0Sq0w8a
Heren Brubeck Wandelsokken rood Wol Trekking 44 42 Maat Merino Met Light Grafiet 7rqYEw7
Air 1 Sneakers Maat gum Wit 5 Nike Max 44 EtTzqwEdx
Maat L Unisex Jespen Fleece Blauw Jack Anuy