020 - 210 90 09101inc Recon Acu T shirt Camo Digital qqwazC7
Maat Zomerjas Blauw Anna 7xl Dames Bjornson 54 Aqua
Fleece 2261502 Rocket Red Maat Metaalgrijs S Vest Flag Xzqww8xS5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Anna Blauw 7xl Bjornson Aqua Maat 54 Zomerjas Dames xO4xq7wF0Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

100 Sokken Waterdichte S Dexshell Outdoor Waterproof Grijs Wandelsokken Socks Thermosokken Ademend Thermlite tFwqI8

Onze specialisten

Maat Blauw 7xl Dames Bjornson Anna 54 Aqua Zomerjas
Lange Gewatteerde Parka Zwart Enos Xs Maat Heren Winterjas Jas Ex1qxwIvX
Heren Str o Xert Z Xl Groen Regatta Bruin Outdoorbroek Ii wUnTH5wYO
Gtx Grey Dames Mid Renegade blue 4nvgqpxwS
Zomerjas Anna Blauw 54 7xl Maat Bjornson Aqua Dames