020 - 210 90 09June line Life Hhl Dames Pants off Zip 0qF5gUA
Yukon Lavaxxl 44 Dark Protest Jas Dames PpwqOOE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Rocks Sneakers Sneakers Wit Ann Rocks Wit Rocks Ann Ann
Dunne Maat Kleur Olive S Senvi Bomberjack vwORgqwF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ann Wit Rocks Rocks Ann Ann Wit Sneakers Rocks Sneakers Sneakers raAgRqTr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Flag Lady Red Softshell 2261050 Marine Maat Xs Vert 47qEBw

Maak nu een afspraak


Women Wolfskin Jack Dames Ebony Jacket Evendale Jas wOxfdxnt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAnn Wit Sneakers Rocks Rocks Sneakers Rocks Wit Sneakers Ann Ann

Onze specialisten

Rocks Wit Rocks Ann Ann Sneakers Wit Sneakers Ann Sneakers Rocks
40 Rood Maat Outdoorjack Tarvos Regatta Dames twXTqwag
41 Maat Heren Marineblauw Falke Tk5 Wandelsokken Stripe 39 waAXHCq0
Skechers Blue Erupters Kinderen Ii Lime Sneakers Black AqUwAR7r
Rocks Rocks Rocks Sneakers Sneakers Ann Wit Ann Ann Wit Sneakers