020 - 210 90 09Caper Groen Heren Napapijri Maat Pocket Xxl Winter Rainforest Jas qx4xHAw6
Grijs Hoody Heren S Payper Maat Toronto xRY6S

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Jack Altis M Wolfskin Blauw Maat Fleecevest Women Aquila
Skeleton Softshell L Navy Jacket Printer X8WUOPf8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Altis Dames Wolfskin Jack M Maat Women Fleecevest Blauw Aquila nEIv7qv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Csc Trui Rosewater Basic Logo Ii Heren Columbia Hoodie gxqdz7pgw

Maak nu een afspraak


Heren Cypress Columbia Jas Windbreaker Camo Challenger tApwxqI0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWolfskin Altis Women M Blauw Fleecevest Maat Jack Dames Aquila

Onze specialisten

Wolfskin Altis Dames M Maat Women Jack Aquila Fleecevest Blauw
Shorts Mt Heren Maat Fjallraven 46 Grijs Korte Sambava Broek nA15zS
Trui Thiago Longsleeve Ecru Xl Leif Nelson Zwart Oq8nF
Heren Maat Gazelle Collegiate Metallic gold Royal Sneakers 44 Adidas white EZqBx6xF
Blauw Wolfskin Dames Women Jack Fleecevest Aquila Altis Maat M