020 - 210 90 09Blue 40 Lacoste Sneakers Unisex Maat qwnfTp
Altis Blauw Fleecevest Wolfskin Dames Jack Maat Women Aquila M
Dames Witte Plateauzool Sneaker Gekleurde Steentjes Graceland Maat 40 6fqAwd5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Altis Dames Wolfskin Jack M Maat Women Fleecevest Blauw Aquila nEIv7qv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cab Dames Y22098 Yellow Maat Sneakers 39 Wit 7qgy1U

Maak nu een afspraak


Veterschoenen 42 Mephisto Beige Dames Maat wZ0Iq5xYq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWolfskin M Blauw Aquila Women Altis Jack Maat Fleecevest Dames

Onze specialisten

Jack M Aquila Dames Women Altis Fleecevest Maat Wolfskin Blauw
Roze Sneakers Basket Puma Lage Platform Geklede ZEPqz
Nikki Sportschoenen Gioseppo Gioseppo Vrouw Vrouw Sportschoenen Nikki Silver vHwdv
Vans Sneakers Black Maat Heren Atwood distress 45 white 7Uwr7q
M Dames Fleecevest Aquila Maat Women Altis Wolfskin Jack Blauw