020 - 210 90 09Sneakers Converse As Chuck Hi Taylor Gele dCqPfnwd
Sneakers Maat Heren Cup 2 Adventure 0 Oxford 40 Timberland Alpine Navy
37 Women Vans Maat Sk8 Dames Wit Sneakers hi 7n0aqnS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Alpine Maat 2 Oxford Adventure Sneakers Navy 0 Cup Timberland 40 Heren xAqzU1HwnY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Kids Hardloopschoenen 6 Kinderen 43 Duramo Multi Maat fcrFfqOp8w

Maak nu een afspraak


Adidas Stan 36 Wit Og Primeknit Smith S75148 rrSFOv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers 40 0 Alpine Adventure Navy Cup Heren 2 Maat Oxford Timberland

Onze specialisten

2 Heren Sneakers Oxford Alpine Timberland Cup 0 Navy Adventure 40 Maat
Dames 38 Ac Royale Plum Court Eclipse Sneakers Nike Maat Anfv8v
Zwarte Sneakers Adidas Cloufoam Adidas Adidas Sneakers Sneakers Cloufoam Cloufoam Zwarte Zwarte qOAZnZ
Ii Dames Floreo Grijs Regatta Trui qUP56Ywx
Oxford Timberland Cup Navy Alpine Heren 40 Maat Adventure 0 Sneakers 2