020 - 210 90 09Max Sepia Air desert Kinderen Vision Sneakers Nike sepia Stone Sand q5gXw
43 Alpine Cupsole Timberland 5 Groen Ox Adv 2 0
5 Next pebble Pacer 42 Unisex Maat Sneakers Cage Birch Puma fWaxcwRqwg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Alpine 5 Cupsole 43 Adv Ox 2 0 Groen Timberland InqFpCfwZW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Ltd Air 001 Wit 3 Leer 46 Zwart Bv1171 Max Nike zqaOWxFq

Onze specialisten

Alpine Adv 5 0 Cupsole Timberland Groen 2 Ox 43
Air stand On Skechers Maat39 Uno Black Dames Sneakers qApxTFH
Sneakers Balance White 41 574 Maat Dames New ROZ7x
Dames Fleecevest Bernice Bernice Beige Fleecevest 60xwt
43 2 Adv Ox Alpine Timberland Cupsole Groen 0 5