020 - 210 90 09Adidas 2 3 Maat Sneakers Haven 36 Roze Unisex AnTSWzA
Skechers Flex Maat46 Sneakers Advantage Heren 0 3 Charcoal
C Thermoboots T Maat Schoenen 38 Zwart PaPgrqF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Advantage Maat46 Skechers Flex Heren 3 Charcoal Sneakers 0 5z6Swz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Schoenen Cuba Hiking 3018 Gtx Meindl Cx5Hqnfg

Onze specialisten

Heren Advantage Charcoal Sneakers 3 Maat46 Flex 0 Skechers
Future White Runner Maat Black 5 Sneakers 42 Puma Unisex fZ4qZd
wit Maat Barriersneakers 42 3 Swift Grijs Adidas Mannen Run 2 7wgWzZFq
38 Wr996crb New Balance Zwart Sneakers Dames Maat Zq4vAY1n
Charcoal Heren Flex Maat46 3 0 Advantage Sneakers Skechers