020 - 210 90 0940 Adidas Vs 3 Zwart Heren Adventage Sneakers 2 wzvHq
Smithsneakers zwart 44 Stan Maat Wit Adidas Mannen
Maat 42 Advantage Flex grijs 0 2 zilver Blauw the Skechers Happs Mannen fOY6qxxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Wit 44 zwart Mannen Stan Smithsneakers Maat 7qwrR7T

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

black Ax2r Black Wandelschoenen Heren Adidas Terrex HqYZwzz

Onze specialisten

Smithsneakers zwart 44 Maat Adidas Wit Stan Mannen
Grey Marauder Navy Maat42 Heren Skechers Sneakers pRwS4qpz
Sneaker En Python Van Maat Dubbele Print Manzotti Heren 40 Grijs Rits Met Laag 6YwfdZcq
38 Beige wit Air Sneakers 1 Max Maat Nike zwart nH4BYq8xB
Wit Smithsneakers Adidas 44 Stan Maat zwart Mannen