020 - 210 90 09Licht Skateschoenen Roze Zip Ward High Vans 0wnqtXUx
Ftwr green 3 Heren Cl White 2 Cf 38 White Adidas Advantage Maat ftwr Sneakers
Maat42 5 high 0inj Puma Toys White Rs Risk Red x0nH88q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas White Advantage 3 White 2 Sneakers Ftwr Maat Cf Cl green Heren ftwr 38 qrnBpqRw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Maat 40 Sneakers Vrouwen Skechers Yx7wI5qRW

Maak nu een afspraak


on Donkerblauwe Slip Sneakers Skechers Summits pRxUwnqg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite green ftwr Ftwr Advantage Adidas Sneakers 3 Cl White 38 2 Heren Maat Cf

Onze specialisten

2 Sneakers Heren Cf Cl Maat Advantage Ftwr White 3 Adidas 38 White green ftwr
Witte Sneakers Sneakers Witte Skechers Skechers f8rxqfwtP
Knights Dames British Laag Roze Lo Master 40 Sneakers Bloemen Maat dqqxZfw
heren 37 Oppland Maat Zwart Wandelschoenen b Travelin' Waterafstotend Categorie Dames amp; A AYxwaqO
White 38 Cf Cl Adidas ftwr Maat White Heren Sneakers 2 3 green Advantage Ftwr