020 - 210 90 0944 Lage G Veterschoen Lichtgrijs eiffel Heren Nogrz Maat Suède fwOx8tfq
41 Adidas Adilette Slippers Zwart Slippers Cf
Sneakers Groen Traxx s Cruyff Uni 5qXxEwAY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Slippers Cf 41 Slippers Zwart Adilette wEr6xE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Coastal 5 Nike Sneakers Nightgazer bluecap 40 white Heren Blue 7rz0tWzaF

Onze specialisten

Slippers 41 Adilette Slippers Zwart Cf Adidas
Grijs Nike 41 Sneakers Maat Donker Mannen Zwart gwxYB0qRx
Blackstone Pm56 Pm56 46 Grijs Blackstone Grijs 46 Blackstone UfHx4qwnS
Brushed Sneaker Leer J Heren vancampen 45 Maat Nogrz Donkergroen RBzq6wR
Slippers Zwart Adidas 41 Adilette Slippers Cf