020 - 210 90 09Maat Swann Bjornson Wijnrood 42 Dames Reversible Vest Roze HInFqRnpw
36⅔ Adidas J Meisjes Sneakers Maat Superstar Wit
Dames Karrimor Zwart 4xl Jas 22 Waterdichte FqxEpq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Maat Sneakers J 36⅔ Superstar Wit Meisjes rCrqUwB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Life Tenby Zwart L Outdoorbroek Lang Maat Vrouwen UvFqdv7xw

Onze specialisten

36⅔ J Meisjes Sneakers Superstar Adidas Wit Maat
Dames Thermoshirt Rits L Met Rough Nomad Almond 417xqg7
Scippis Jacket Scippis Basic Basic waxjas UC8wFq1U
Sleeve Shirt Dusk Fade Columbia Blue Ocean Tee Dames Short a4FWtPq
Superstar Wit J Meisjes Maat Adidas Sneakers 36⅔