020 - 210 90 09Chuck Hi Bordeaux Deep Sneakers 150144c 42 Ii Converse 5 Star All Maat RqSE4
Meisjes Sneakers Superstar Adidas J 36⅔ Wit Maat
Spark Clarks Zwarte Tri Veterschoenen Clarks Tri ggWqOSBt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Adidas Maat Sneakers J 36⅔ Superstar Wit Meisjes rCrqUwB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

zilver 40 New Maat Sneaker Vrouwen Balance Sneakers Sport Dames 574 Zwart AAwFvqZ

Onze specialisten

J Maat 36⅔ Meisjes Wit Sneakers Adidas Superstar
Wit Blocked Vans Dames Authentic rood Mt 37 Dx Sneakers 7tO1OxX
Lift Sneakers 5 Converse Chuck Zwart Allstar Dames 41 Maat Taylor X5R7TqpAwx
Little Maat Flower Lureaux 44 Nette Handgemaakte Herenschoenen wX6qa
Wit Superstar Sneakers Maat Meisjes 36⅔ Adidas J